• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • 20 родин закарпатців придбали квартири за програмами Держмолодьжитла

20 родин закарпатців придбали квартири за програмами Держмолодьжитла

 

DSC 0338Сьогодні, 25 червня, голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний в ході робочого візиту в Ужгороді провів зустрічі  з головою Закарпатської обласної ради Михайлом Рівісом та заступником голови Закарпатської обласної державної адміністрації Віктором Мікуліним.

DSC 0389Сторони обговорили перспективи розвитку житлових програм в регіоні. Сергій Комнатний звернувся з ініціативою активізувати ухвалення і реалізацію програм місцевими громадами. Адже йдеться про створення належних умов для забезпечення житлом молодих сімей та одиноких молодих громадян, учасників АТО та членів їх сімей, ВПО, які проживають у Закарпатті, шляхом створення сприятливих умов для розвитку будівництва, удосконалення механізмів придбання житла та подальшого розвитку системи іпотечного кредитування.

Очільнику обласної ради було вручено почесну відзнаку Фонду за сприяння в реалізації житлових програм на Закарпатті.

****

Також сьогодні відбулося урочисте вручення ключів і символічних сертифікатів від власних осель 20 родинам закарпатців, які придбали житло в новозбудованих будинках в  Ужгородському районі с. Минай пров. Парковий, 2- А та 2-Б з них: 3 сім'ї - учасників АТО, 4 сім'ї – медичних працівників,  7 сімей - працівників бюджетної сфери та правоохоронних органів. Квартири придбані за допомогою обласної комплексної житлової програми забезпечення жителів області власним житлом.

24 25 2831

Привітали новоселів Петро Грицик, заступник голови обласної ради, Віктор Мікулін, заступник голови ОДА, Василь Гомонай - заступник міського голови Ужгорода та Сергій Комнатний, голова правління Держмолодьжитла.

Коментуючи подію місцевим ЗМІ, Сергій Комнатний зазначив:

" Лише 2018 року 24 сім'ї взяли участь у житлових програмах Фонду на Закарпатті. А загалом за роки діяльності Закарпатським РУ Держмолодьжитла укладено 892 договори на придбання житла.

Разом з тим, житлова проблема населення регіону ще далека від вирішення: лише на квартирному обліку в області перебувають понад 4 тис сімей. Тому очільник Фонду і веде постійну роботу з місцевою та центральною владами для того, щоб фінансування житлових програм, як і в попередні роки, стало в рази більшим. І щоб оселі у власність отримували не десятки, а тисячі щасливих родин. І залишалися працювати й виховувати дітей вдома.

Саме на таких заходах ми добре відчуваємо результат нашої роботи. Я щиро вітаю новоселів з отриманням ключів, бажаю родинного затишку, мира та злагоди, щоб у домівках завжди дзвінко лунав дитячий сміх."