• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Асоціація міст України та Держмолодьжитло мають спільні завдання щодо житлового забезпечення громадян

Асоціація міст України та Держмолодьжитло мають спільні завдання щодо житлового забезпечення громадян

Державні житлові програми мають отримати розвиток на місцевому рівні, що є закономірним в умовах децентралізації владних повноважень. Про це 30 червня під час урочистих зборів, присвячених 25-річчю Асоціації міст України, зазначив голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний.

Сергій Комнатний наголосив, що Держмолодьжитло, якому днями також виповнюється 25-років, веде послідовну та системну роботу щодо посилення співпраці із органами місцевого самоврядування. Зв’язки з органами місцевого самоврядування укріплюються як напряму з окремими громадами, так і на рівні Асоціації міст України. Зокрема, виконавчий директор Всеукраїнської асоціації місцевого самоврядування «Асоціація міст України» Олександр Слобожан нещодавно увійшов до складу наглядової ради Держмолодьжитла.

«Держмолодьжитло веде наполегливу роботу щодо консолідації зусиль з органами місцевого самоврядування у напрямку житлового забезпечення громадян. З багатьма органами місцевої влади укладено меморандуми про співпрацю у цьому питанні. Внаслідок цього в Україні збільшується кількість прийнятих на місцевому рівні житлових програм, які реалізовує Держмолодьжитло. Також, зростає і обсяг фінансування житлових програм за рахунок місцевих бюджетів», - зазначив очільник Держмолодьжитла.

За словами Сергія Комнатного, у поточному році в Україні діє понад 130 житлових програм, запроваджених органами місцевого самоврядування. Для реалізації цих програм у місцевих бюджетах передбачено понад 160 млн. грн.