• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Іпотечний центр Держмолодьжитла. Звіт з місця події. День третій.

Іпотечний центр Держмолодьжитла. Звіт з місця події. День третій.

24172358 170728937001115 2026612687 n

24257307 170730140334328 1370095489 n

Третю добу поспіль Іпотечний центр Держмолодьжитла працює в стані надзвичайної мобілізації, приймаючи потік бажаючих подати заявку на участь в програмі «Доступне житло». Персонал офісу витримує  неабиякий стрес, адже потік людей не вщухає зранку до вечора. Керівник центру Микола Марчук веде прийом не тільки окремих відвідувачів, а цілих груп та делегацій, відповідаючи на численні питання та роз`яснюючи ті чи інші положення законодавство щодо житлової програми. Його заступник перемістився з власного кабінету до відділу прийому заяв, щоб допомогти колегам приймати та оформлювати документи від громадян.

 

Станом на кінець дня 30 листопада до черги на подання документів для участі в програмі «Доступне житло» записалась вже 1201 людина. За один робочий день вдається оформити 60-70 пакетів документів. Тобто, з урахуванням подібних черг по регіональних управліннях Фонду по всій країні можна стверджувати, що кількість громадян, які виявили бажання отримати державну підтримку, на цей час наближається до 2000. І це лише за перші три дні дії програми, фінансування якої, виділеного на поточний рік, вочевидь недостатньо для такої кількості учасників. Оформлення документів буде тривати до кінця року, тому є впевненість, що всі бажаючі встигнуть подати документи для участі в програмі «Доступне житло». Головне - щоб держава належним чином, у повному обсязі, згідно з бюджетним запитом Держмолодьжитла (1 млрд грн) профінансувала зазначену житлову програму.

 

Незважаючи на ажіотаж та складність моменту, треба відзначити надзвичайно високий рівень громадської свідомості та вміння до самоорганізації ­– робота проходить без ексцесів та конфліктів. Попри те, що люди висловлюють незадоволення недостатнім рівнем фінансування програми та складністю окремих процедур, передбачених законом, всі учасники процесу в цілому зберігають спокій та притримуються порядку.