• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Нові будинки за програмами Фонду – нові квартири для щасливих новоселів

Нові будинки за програмами Фонду – нові квартири для щасливих новоселів

6Приємні новини надходять із багатьох регіонів України: здаються в експлуатацію житлові будинки, частина квартир у яких зведена за житловими програмами, що їх адмініструє Держмолодьжитло.

Загалом у першому півріччі 2020 року в нашій державі введено в експлуатацію 35 таких житлових будинків. У них громадяни придбали за допомогою програм Держмолодьжитла 296 квартир загальною площею 17 342,6 кв. м.

***

130 червня Корпорація «ДБК-ЖИТЛОБУД» отримала сертифікат готовності до експлуатації житлового будинку, розташованого в Оболонському районі м. Києва за адресою: пров. Балтійський, 23. Відразу 18 молодих сімей стали тут новоселами, скориставшись програмами забезпечення житлом, які реалізує Держмолодьжитло.

Також у столиці введено в експлуатацію два житлові комплекси корпорації “Укрбуд”, які прийняло ПрАТ “ХК “Київміськбуд”, а саме: перші дві секції ЖК “Пектораль” (Святошинський район) і ЖК “Новомостицький” (Подільський район). Обидва об’єкти у червні 2020 року отримали сертифікати Державної архітектурно-будівельної інспекції України, які засвідчили відповідність закінченого будівництва житлового будинку.

Через механізми забезпечення житлом, які реалізує Держмолодьжитло, власні квартири в цих будинках придбали 7 сімей.

***

У Кременчуці – святкова подія, яка стала дарунком до Дня народження Фонду! Введено в експлуатацію 3-секційний багатоповерховий житловий будинок, який отримав адресу: вул. Троїцька, 37-В. 9-поверховий будинок споруджено за участю державних і місцевих програм, що їх реалізує Держмолодьжитло. За сприяння Полтавського регіонального управління Держмолодьжитла 11 сімей придбали тут житло.

Зокрема, за державною програмою «Доступне житло» - 6 квартир, пільгові довгострокові кредити молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам за рахунок коштів статутного капіталу Держмолодьжитла – 3 квартири, «Забезпечення житлом учасників АТО та членів їх сімей на 2017-2020 роки у м. Кременчуці» (за рахунок співфінансування з обласного та місцевого бюджетів) – 2 квартири.

***

 Святкова подія, яка стала подарунком до Дня молоді та до Дня народження Фонду, відбулася в Тернополі! Тут завершили будівництво і ввели в експлуатацію 9-поверховий житловий будинок із вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення (IV черга) за адресою: вул. Підволочиське шосе.

У спорудження будинку фірмою ПП «КРЕАТОР-БУД»  Тернопільським регіональним управлінням Держмолодьжитла було інвестовано кошти за державною програмою «Доступне житло».

***

Уже в перші дні другої половини року вводяться в експлуатацію нові житлові об’єкти. Так, 2 липня у Вінниці введено в експлуатацію будинок за адресою: вул. Пирогова, 89а, забудовником якого є ПП «Особняк Центр». Будинок зведено за участі державних та місцевих житлових програм, які реалізуються Держмолодьжитлом та Вінницьким регіональним управлінням Держмолодьжитла.

У цьому будинку Вінницьким регіональним управлінням Держмолодьжитла надано державну підтримку 9 сім’ям. Це 2 пільгових довготермінових кредити на загальну суму 888 555 грн., з яких один кредит на загальну суму 588 555 грн. за рахунок власних коштів Держмолодьжитла та кредит в сумі 300 000 грн. в рамках Комплексної регіональної програми пільгового довготермінового кредитування громадян, які потребують поліпшення житлових умов у Вінницькій області на 2018-2022 роки.

Також надано 7 державних підтримок за програмою будівництва доступного житла на загальну суму 3 344 399 грн.

Завдяки реалізації цих програм здано в експлуатацію 507,65 кв. м. житла, а загальна сума спрямованих в будівництво даного житлового об’єкта інвестицій склала 9 121 773 грн.

Робота всіх регіональних управлінь Держмолодьжитла триває. А це значить, що невдовзі чекаємо на нові введення житлових будинків у експлуатацію, як і на чергові новосілля наших клієнтів.

Держмолодьжитло вітає кожну родину новоселів і бажає щасливого, заможного і мирного життя в нових оселях!