Новини регіонів

 Нові власники квартир

img1558513187Житомирським Регіональним управлінням видано пільговий молодіжний кредит, завдяки якому власником однокімнатної квартири в новобудові житлового комплексу «Домашній» за адресою м. Житомир, вул. Є.Рихліка,11 стала  Корчевна Діна Олександрівна разом з сином Даніілом.

Молода родина потребувала  поліпшення  житлових  умов.

Це пільговий кредит, профінансований в поточному році за рахунок коштів міського бюджету згідно «Міської програми забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян в м. Житомирі на 2018-2022 роки», затвердженої рішенням сесії Житомирської міської ради 18 грудня 2017 року №875.

 

zap 1Запорізьке регіональне управління Держмолодьжитла надало кредити молодим родинам.

За рахунок коштів міського бюджету відповідно до п. 14 Порядку надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла на території міста Запоріжжя, які надаються за рахунок коштів місцевого бюджету, затвердженого Рішенням Запорізької міської ради від 31.01.2018 р. №54.

Та кредит родині Лупарєвих з трьома діточками згідно обласної програми «Молодій запорізькій родині – доступне житло на 2018-2022 рр.» (Рішення ЗОР №66 від 01.03.2018 р.) з обласного бюджету.

Підписано перші у 2019 році договори на надання державної підтримки на будівництво (придбання) доступного житла за рахунок державного бюджету в:

lugЛуганському  регіональному управлінні Держмолодьжитла

Родина Коваленко отримала державну підтримку на будівництво (придбання) квартири загальною площею 58,2 кв.м.  у житловому комплексі «Оберіг».

В Чернігівському регіональному управлінні Держмолодьжитла державну підтримку в розмірі на будівнцтво житла отримала родина учасника антитерористичної операції Ігор Гліб з дружиною та двома дітьми.

Вітаємо та бажаємо вже найближчим часом відсвяткувати новосілля. Нехай затишок і тепло ніколи не покидають вашу домівку!

23

 

Директори РУ Держмолодьжитла учасники робочої групи з розробки Стратегії розвитку.

Директори Галина Дудчук Закарпатське РУ, Юрій Волкович Херсонське РУ, Василь Федорончук Миколаївське РУ увійшли до складу робочих груп з розроблення Стратегії розвитку областей.

Даний документ розробляється та приймається вперше на термін наступних 8 років. Це фактично програма пріоритетів спільних дій місцевої влади, бізнесу, науковців, громадян та інших учасників для забезпечення підняття на інший якісний рівень життя громадян та послуг які надаються. Пошук засобів та фінансових ресурсів для реалізації.

Наявність представників дасть змогу включити питання гідного фінансування, розробки нових та реалізації діючих житлових програм до переліку ключових питань стратегії розвитку областей.

Це посприяє зменшенню імміграційних процесів перспективної молоді з регіонів України.

На Запоріжжі проведено семінар серед молоді

zap

Запорізьке регіональне управління Держмолодьжитла з метою популяризації державних житлових програм для молоді провело семінар на тему «Квартира в кредит від держави – не міф, а реальність».

Під час зустрічі зі студентською молоддю розповіли про державні та місцеві житлові програми, умови участі молоді у них та про те, як важливо вже зараз для перейматися житловим питанням, не чекаючи граничного віку (35 років). Адже переважна більшості молоді невідомо про існування житлових програм.

Семінар проходив в Національному університеті «Запорізька політехніка» та проводитиметься в інших ВНЗ.