Новини регіонів

 

sayt 18 009harХарків як взірець для всіх регіонів: 116 договорів з громадянами за 8 місяців року

На 26 учасників житлових програм у Харкові побільшало у серпні. Всього ж за вісім місяців 2019 року регіональне управління уклало 116 договорів за усіма напрямками роботи.

Зокрема:

- 2 довгострокові кредити на будівництво житла молодим громадянам за рахунок власних коштів Держмолодьжитла на загальну суму 1,12 млнгрн;

- 17 пільгових молодіжних кредитів за рахунок бюджету міста Харкова на загальну суму 14,5 млнгрн;

- 1 пільговий кредит на будівництво житла педагогічним працівникам на суму 670 тис.грн за рахунок коштів державного бюджету;

- 9 сімей працівників бюджетних, комунальних або вищих навчальних закладів Харкова отримали пільгові кредити на загальну суму 6,1 млнгрн;

- 25 пільгових кредитів надано учасникам бойових дій в зоні АТО на суму 15,5 млн грн;

- 8 сімей внутрішньо переміщених осіб отримали пільгові кредити на загальну суму 4,95 млнгрн;

- 24 сім’ї отримали держпідтримку (безповоротну грошову субсидію) на будівництва житла, з яких 3 за рахунок держбюджету (980 тис. грн), а 21 – за рахунок міста: 18 за напрямком 50/50 (витрачено 5 млн. грн) і 3 за напрямком 40/60 (на суму 670 тис. грн);

- 30 сімей учасників бойових дій в зоні АТО отримали підтримку на будівництво житла за рахунок бюджету Харківської області на загальну суму 7,74 млнгрн.

Фінансування усіх програм триває. Йде підготовка до укладання наступних договорів.

sayt 18 09 zaporЗапоріжжя: є перший 2019 року договір щодо доступного житла

У Запорізькому регіональному управлінні Держмолодьжитла підписано перший договір у 2019 році про обслуговування коштів для будівництва (придбання) доступного житла.

Щасливими новоселами стала родина внутрішньо переміщених осібУстінових.

Всього ж 2019 року на надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла Запорізькій області з державного бюджету заплановано виділити понад 4 млн грн.

 

sayt 18 09 zutЖитомир: Асоціація міст підтримує реалізацію житлових програм

Житомирське регіональне відділення Асоціації міст України відстоюватиме і підтримуватиме реалізацію житлових програмв області. Із цією метою підписано Меморандум про співпрацю з регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву». Підписи під документом поставили виконавча директорка Житомирського РВ АМУ Тетяна Кухарська і директор Житомирського регіонального управління Держмолодьжитла Павло Шестопалов.

Меморандум має на меті налагодити співпрацю сторін-підписантів, скерованих на реалізацію житлової політики держави, захист житлових прав громадян України, запровадження інноваційних механізмів для вирішення житлових проблем населення нашої держави, подальший розвиток місцевого самоврядування, будівельної галузі та пов’язаних із нею галузей народного господарства, а також реалізацію суспільно важливих проектів.

 

Київщина: отримано сертифікати готовності

Іпотечний центр у Києві та Київській області повідомляє про отримання сертифікатівДержавної архітектурно-будівельної інспекції України, які засвідчують відповідність закінчених будівництвом об’єктів проектній документації та підтверджуютьїхню готовність до експлуатації: 

житлового будинку №3 по вул. Кургузова, ділянка 11-а в м. Вишгород, (сертифікатІУ №163192211209 від 09.08.2019 р.);

житлового будинку по пров. Моторний, 11 (буд. №1) і (буд. №2) у Голосіївському районі м. Києва (сертифікат ІУ №163192391957 від 27.08.2019 року).