• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Працює Фаза II проєкту «Житло для ВПО»: перші родини підписують кредитні договори

Працює Фаза II проєкту «Житло для ВПО»: перші родини підписують кредитні договори

photo 2

Перші родини українських громадян – внутрішньо переміщених осіб підписують цими днями у регіональних відділеннях Держмолодьжитла договори на придбання житла за результатами першого відбору Фази II програми «Житло для ВПО».

Нагадаємо, програма фінансується з грантових коштів, наданих урядом Німеччини через банк KfW. Виконавці проєкту з українського боку – Держмолодьжитло і Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

photo 3 

Власне житло у Броварах за результатами незалежного комп’ютерного відбору придбала родина Майдаченко-Зюзіної Ольги Миколаївни.

2018 року сім’я переїхала з м. Ровеньки Луганської області, де залишила власне житло. При переїзді дуже хвилювались, чи зможуть виїхати. Пані Ольга – вчителька української мови, пан Віталій – лаборант хімічного аналізу. Родина виховує двох синів-школярів. Досі у Броварах родина винаймала житло.

photo 1

Позичальниками Фонду стала й родина Тетяни Анацької. Пані Тетяна змушена була покинути рідний Соледар 2016 року. Обіймаючи посаду заступниці міського голови, їй було небезпечно залишатись у рідній домівці, тож покинула домівку разом з донькою, маючи на руках лише одну валізу. У Києві родина винаймала житло. За кошти кредиту придбали двокімнатну квартиру.

photo 4

Родина Юлії Доріної через війну переїхала до Києва з м. Олешки Херсонської області. На Херсонщину ж перебралися з Луганщини. Переїзд  був складний як фізично і емоційно, так і морально. Юлія влаштувалася у столиці на роботу – працює провідним бухгалтером в державній установі, до перемоги у відборі знімала житло. За кошти кредиту придбала однокімнатну квартиру в Києві.

Робота з надання кредитів переможцям першого етапу відбору у розпалі в багатьох регіонах України.

Одночасно спільно з партнерами програми готуємо проведення другого етапу незалежного комп’ютерного відбору отримувачів кредиту за проєктом «Житло для ВПО».