• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Про програми Держмолодьжитла – на засіданні КБУ за участю представників влади і будівельного ринку

Про програми Держмолодьжитла – на засіданні КБУ за участю представників влади і будівельного ринку

1 жовтня голова правління Держмолодьжитла Микола Марчук узяв участь і мав виступ під час розширеного засідання Ради директорів Конфедерації будівельників України (КБУ) – однієї з найбільш представницьких і авторитетних професійних спільнот нашої країни.

photo 1

Участь у засіданні взяли заступниця Міністра розвитку громад і територій України Наталія Козловська, голова парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування Олена Шуляк, представники міністерств і відомств, міжнародних організацій, лідери бізнесу.

Під час робочих панелей у межах заходу ішлося про поточні виклики для галузі, координацію зусиль для майбутньої відбудови України, тенденції, які мають місце на ринку житлового будівництва в умовах війни. Участь у фахових дискусіях узяли представники державних інституцій, які реалізують житлові програми, банків, забудовників, девелоперів.

photo 2

Микола Марчук виступив у блоці «Виклики сучасного девелопменту: політика і прогнози», який модерував виконавчий директор КБУ Олександр Червак. Голова правління Держмолодьжитла поінформував про житлові програми для громадян України, які потребують підтримки держави, перспективи розвитку цих програм, їхні потенціальні можливості у вирішенні житлового питання українців сьогодні та в повоєнних умовах.

Нагадавши, що Держмолодьжитло є державною фінансовою установою на будівельному ринку країни з найбільш тривалою історією (Фонд заснований 1994 року, за більш ніж 30 років забезпечені житлом 42 594 сім’ї), ключову увагу очільник Фонду приділив проєкту «Житло для ВПО», що його реалізують Держмолодьжитло і Мінреінтеграції за кошти гранту уряду Німеччини, що надаються через Банк KfW.

Саме цей проєкт сьогодні реалізується найбільш активно і має великий попит серед цільової аудиторії. Під час першої фази програми 669 сімей внутрішніх переселенців забезпечені власним житлом на найбільш вигідних у нашій державі умовах. Триває реалізація другої фази, за підсумками якої ще понад 400 сімей, що зазнали внутрішнього переміщення через війну, придбають власні оселі.

photo 3