З Днем Конституції України!

 

З Днем Конституції України!

Конституція має найвищу юридичну силу і є актом прямої дії. У розвинених державах світу Основний Закон є ґарантом збереження державності, демократії, додержання фундаментальних прав людини. В цій книзі книг зафіксовані притаманні всім цивілізованим суспільствам засади – верховенство права, політичні, економічні та ідеологічні свободи людини. Це фундамент, на якому ґрунтується сьогодення і повинно будуватися майбутнє українського народу. Хочу вірити, що так буде.

На жаль, реалії далекі від ідеалу. Не вперше звучать думки щодо необхідності переглянути Основний Закон відповідно до реалій, багато з яких змінилися за 23 роки. Та при цьому, щоб не заблукати з обраного українцями цивілізаційного шляху, політикам, чиновникам, усім громадянам все ж варто просто почати виконувати Конституцію. І, повірте, багато що в нашому житті зміниться на краще.

Почесна місія Держмолодьжитла – сприяти реалізації одного з фундаментальних прав людини, права на власне житло. Нагадаю, що відповідно до статті 47 Конституції України, громадяни можуть реалізувати це право шляхом будівництва, набуття у власність або отримання в оренду.

Ще одне зобов’язання держави – забезпечити надання пільгових кредитів для спорудження житла молодим сім’ям і громадянам, які потребують поліпшення житлових умов.

На жаль, у сьогоднішніх економічних умовах між правом і його реалізацією надто велика дистанція. Тим часом мільйони українців, які потребують власного житла, змушені шукати щастя на чужині, замість того, щоб жити, працювати і ростити дітей вдома, під власним дахом.

В межах повноважень Фонду ми докладаємо зусиль, щоб виправити цю ситуацію.

У день державного свята Конституції України бажаю плідної праці на благо нашої країни. Верховенства закону, взаємної поваги, миру і достатку вам!

 

Голова правління Державного фонду

сприяння молодіжному житловому будівництву                                                Сергій  Комнатний