• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Житлова програма Вінниччини: консолідація ресурсів - запорука успіху

Житлова програма Вінниччини: консолідація ресурсів - запорука успіху

Image2

 

14 липня 2017 року в залі засідань Вінницької обласної державної адміністрації відбулась розширена робоча нарада у форматі «Круглого столу» на тему: «Впровадження Комплексної регіональної програми пільгового довготермінового кредитування громадянам, які потребують поліпшення житлових умов у Вінницькій області на 2017 – 2022 роки» (далі – Комплексна регіональна програма).  Під час наради представники Вінницької ОДА в особі першого заступника голови Вінницької ОДА Гижко А.П., заступника голови правління Держмолодьжитла Левченко Е.Б., представників органів місцевого самоврядування області, Громадської Ради при Вінницькій обласній Раді та зацікавлених громадських організацій обговорили шляхи впровадження Комплексної регіональної програми та інших місцевих житлових програм з метою забезпечення житлом молодих сімей, одиноких молодих громадян, учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, педагогічних та наукових працівників, держслужбовців та працівників бюджетної сфери через механізми пільгового довготермінового кредитування громадян у Вінницькій області. 

Зі слів Андрія Гижко, прийняття Комплексної регіональної програми наддасть можливість охопити широке коло громадян, які потребують поліпшення житлових умов, що зможуть скористатись механізмами пільгового довготермінового кредитування та поліпшити житлові умови, що в свою чергу призведе до покращення економічної, демографічної та соціальної ситуації що склалась в регіоні.

Реалізація Комплексної регіональної програми, як відзначила Ельвіра Левченко, надасть можливість будівельній галузі отримати нові інвестиції, створити нові робочі місця, що в свою чергу приведе до збільшення надходжень в бюджет у вигляді податків та зборів. За рахунок повернених кредитів буде створено додатковий оборотний ресурс, який місцева влада зможе використати для подальшого кредитування житлових програми.

Комплексна регіональна програма має широкий спектр дії для застосування та може бути цікава як для громадян, так і для органів місцевого самоврядування (ОМС), зазначив директор депар​таменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Віталій Погосян. В місті Вінниця вже існує програма «Муніципальне житло м.Вінниця». За рахунок співфінансування двох програм зявляється можливість надати більше кредитів, а значить більше громадян покращать свої житлові умови.

Презентацію програми перед учасниками "круглого столу" провів Мельник Р.М., директор Вінницького регіонального управління Держмолодьжитла, який зазначив що умови надання кредитів для різних категорій громадян передбачаються різні, але єдиною умовою для отримання кредиту для усіх громадян є довідка про те, що вони потребують поліпшення житлових умов і стоять на відповідному обліку в ОМС.

Наразі програма проходить опрацювання в профільних департаментах Вінницької ОДА, вивчається в міських і районних адміністраціях області та готується до затвердження сесії обласної Ради, проведення якої планується на вересень поточного року.

Інформацію про подію та фото надано Вінницьким регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи Держмолодьжитло.